Kooonstigt

Jag må ha flyttat till en stad och tycks hela tiden ha något att göra eller har något planerat men endock tycks det som om jag aldrig har något värt att skriva. Är inte det lite udda så säg.
Så varför skriver jag nu då? Jo för imorgon börjar Humanioradagarna på Uppsala universitet (Engelska Parken) och detta är frivilligt att gå på så klart men jag ska dit i alla fall, träffar nog Eli och Pia där skulle jag tro så blir det lite färeläsningar och Workshops som t.ex. "Starta Eget" eller "Drama & Improvisation". Tror det kan bli rätt så kul i alla fall. Detta pågår i 3 dagar så det lär dyka upp mer så klart.

Annars så har jag redan fixat en biljett him i April. Den 17de för att vara exact. Ska bli skönt att få komma hem framöver faktiskt. Saknar dom små hundarna bland annat. Plus att komma hem ger nog mer arbetsro för hemtentan än vad det är här i Flogsta (Känner ibland att det skulle vara trevligt med en lägenhet men tills dess duger det i alla fall) och på tal om hemtenta, nu funderar jag på vad man skulle ta och skriva om den här gången, finns ju some en del att välja på men är som vanligt väldigt osäker på vad som skulle vara interessant. Vad kan man säga? Har ju inga riktlinjer mer än att man ska hålla sig mellan 2 årstal. Men jag får klura lite mer på saken antar jag.

Nu till något mer random som inte har med ovanstående att göra..... Jag tror jag listat ut en bra lösning till mitt "förstora/illa sittande byxor" problem. Nej det är inte bälten  (det tycks inte hjälpa alls då byxorna ändå halkar ner) utan jag ska se om jag kan hitta hängslen. Haha. Ja det blir extra nörd faktor men vem vet, det kanske gör att jag slipper dra upp mina byxor var 5 minut. Man kan ju alltid hoppas eller hur?
Har även stora planer närmare maj (nej inte Polen resan, dne pratar jag om senare). Jag funderar nämligen på att köpa tyg (igen) och sy en klänning som jag kan ha i sommar. Jag har ingen anning om hur det kommer att gå men det får man väl se gissar jag. Ska se om jag kan hitta nått fint tyg med Körsbär på, tror det kunde bli snyggt som detalj.
Får fundera vidare på saken. XD

Over and out.

Varning! Nördigheter inkommande!

Ni har fått er varning nu. Detta kommer att handla om pirater.... på sätt och vis...

Nu i veckan har jag återupplevet min barndom då jag blev påmind om TV-serien Pirates of Dark Water. För den som inte vet så var det en teckand serie som gick på TV under 90-talet och handlade om en prins vid namn Ren som blir utskickad för att hitta 13 magiska skatter för att kunna rädda världen från det mörka vattnet som slukar allt i dess väg (ja även öar och länder). Genom det hela så får han hjälp av Tula (en natur magiker), Ioz (en girig pirat) och Nibbler (en apfågel). Naturligt vis slåss inte Ren enbart mot det mörka vattnet, utan han måste handskas med den onde Bloth, en ondskeful pirat som är den enda skurk jag känner till som klär sig i rosa. Visste väl att rosa var en ondskeful färg.
Så vad kan jag säga om denna serie nu när jag sett några avsnitt igen? Jo jag gillar den fortfarande. Fattar skämten bättre nu när jag är äldre och tycker helt klart att den är bättre än mycket annat som visas på TV idag. Så därför är jag lite lessen att dom la ner serien innan man fick veta hur allt slutade. Är inte det irriterande så säg? Nu får jag aldrig veta om Ren lyckades med sitt uppdrag eller om Bloth får tag i skatterna.

Jag har även spelat en del Monkey Island på senaste tiden. Det vill säga både 1, 2, 3 och 5 (har fyran också men den är till PS2 och jag har ingen TV här). Tycker fortfarande att Curse of Monkey Island (3) är bäst. Tales of Monkey Island (5) var rolig men grafiken är lita av en besvikelse och kontrollerna kunde varit bättre. Men annars gillar jag dom nya karaktärerna (och dom gammla), handlingen var underhållande och kom med en del överaskningar och en del tänkande. Så det var värt pengarna. Om ni inte vet vad Monkey Island är så skäms på er. Till och med mina systrar (som är rätt ointresserade av spel) känner till Monkey Island.

Som ni märkt är jag på riktigt pirat humör vilket kan bero lite på Monkey Island men också på att jag ska på sittning med HJ igen på Fredag nästa vecka. Teamat är då pirater så man ska klä ut sig m.m. Så det ser jag verkligen fram emot. Men tills dess så får jag nöja mig med konserten på lördag, men mer om den då.

Ha de.

RSS 2.0